Koronaohjeistus

Päivitetty 20.11.2020

Salibandytoiminnassa tulee noudattaa:
• valtioneuvoston
• aluehallintoviraston (AVI:n) sekä
• THL:n ohjeistuksia
Salibandya ei tule pelata eikä harjoitella eikä tapahtumiin tule osallistua, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu koronaviruksen kannalta keskeiseen riskiryhmään.

Tapahtumapaikoille tullaan vain terveenä. Velvoitamme maskin käyttöä kaikissa urheilutalon tiloissa. Ohjeistus koskee 15 vuotta täyttäneitä. Pelaajien ei tarvitse käyttää maskia pukukopissa, vaihtopenkillä eikä pelikentällä. Sisäänkäynti urheilutalolle tapahtuu rannan puoleisesta päädystä ja uloskäynti uimahallin puolelta. Suosittelemme ennakkolippujen ostoa edustusjoukkueen otteluihin. Muut maksut mieluiten tasarahalla tai kanttiiniin maksupäätteellä. Katsomoissa pidetään riittävä 1-2 metrin turvaetäisyys. Urheilutalolla on käsidesiä ja vessoissa käsisaippuaa, jotta tapahtumaan osallistujat voivat huolehtia käsihygieniastaan. Mikäli turvavälejä tai velvoitusta maskien käytöstä ei noudateta, on seuran tehtävä päätös ottelutapahtumien ja harjoitusten järjestämiseksi ilman katsojia.

Pelaajia koskevia ohjeistuksia:

Pukuhuoneet ja niiden WC-tilat on siivottava ennen ottelutapahtumaa.
Pukuhuoneeseen astuessa kädet on pestävä saippualla / desinfioitava. Kädet on pestävä myös saapuessa pukuhuoneeseen erätauoilla sekä ottelun päätyttyä. Pukuhuonetiloissa on pyrittävä järjestämään metrin etäisyys pelaajien istumapaikkojen välille niin, että tarvittaessa tilaan tuodaan lisää istumapaikkoja tai järjestään ylimääräisiä pukuhuonetiloja.

Pelaajien ja erotuomareiden saapuminen kentälle järjestetään lähikontakteja välttäen. Joukkueiden kapteenit käyvät tervehtimässä ottelun erotuomareita ja toisiaan ennen ottelun alkua, mutta tilanteessa ei kätellä. Ottelun jälkeen joukkueet kokoontuvat vastakkain keskiviivan suuntaisesti. Ottelukohtaiset palkinnot jaetaan. Palkintojen jaon yhteydessä ei kätellä. Joukkueet eivät kättele toisiaan ottelun jälkeen, mutta on hyvä kiittää vastustajaa ottelusta jollakin muulla eleellä.
Ottelun aikana pelaajat juovat vain omasta juomapullostaan. Sylkemistä tulee välttää. Yskiminen tai aivastaminen tehtävä hihaan tai käsipaperiin. Kasvojen pyyhkimistä kädellä tulee välttää.

Joukkueet eivät vaihda pelipäätyjä eivätkä vaihtopenkkejä ottelun aikana!

Yleiset suositukset tartunnan leviämisen vähentämiseksi:
• Pese kädet säännöllisesti ja huolellisesti saippualla ja vedellä
• Yski kainaloon
• Vältä koskettamasta kasvojasi käsilläsi
• Pyri kaikissa tilanteissa 1-2 metrin turvaetäisyyden käyttämiseen

Kokoontumisten henkilömääriä rajoittamalla ja eri ryhmien sekoittumista välttämällä voidaan vähentää altistuneiden määrää, mikäli henkilöiden joukossa todettaisiin koronavirustartunta.

Mikäli joukkueessa tai tapahtumassa todetaan koronatapaus, noudatetaan ensisijaisesti viranomaisten ohjeistuksia. Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu Essoten tartuntataudeista vastaavalle lääkärille. Tartunnan jäljityksen helpottamiseksi Pisaba kerää yhteystiedot harjoituksiin ja otteluihin osallistuneilta henkilöiltä. Joukkueet käyttävät Nimenhuutoa harjoituksiin osallistumisissa. Ottelutapahtumiin osallistuneiden tiedot saamme ennakkolippujen ostotapahtumista ja ovelta lipun ostavien pyydämme jättämään nimen ja yhteystiedot lipunmyyntiin.
Koronatapauksen kohdalla viestintä on keskitetty seuran puheenjohtaja Auri Salorannalle p. 0445031935.