Voitto Vartasta

Pisaban edustusjoukkueella oli perjantaina 17.12.2021 kotipelinä paikalliskamppailu VarTaa vastaan. Ottelussa oli kotijoukkueen kannalta isot panokset, sillä voitolla se nousisi sarjakärkeen, kun taas tappiolla putoaisi neljänneksi.
Ottelu alkoi Pisaban kannalta vaikeasti ja koneita ei oikein saatu käyntiin ennen kuin ajassa 7:51 Niko Jalkanen tekee numeroiksi 1-0 Vertti Pulkkisen syötöstä. Maalin jälkeen peli näytti paljon vapautuneemmalta. Ajassa 11:05 VarTalle tuomitaan jäähy mailaanlyönnistä ja aivan ylivoiman lopussa ajassa 12:59 Aatu Jumisko tekee maalin pienestä kulmasta Iiro Pieviläisen syötöstä tehden lukemiksi 2-0. Tästä ei mene kauaakaan, kun Varta saa aikaan kavennuksen ja erätauolle mennään tilanteessa 2-1.
Toista erää ei ehditä pelata kuin kaksi minuuttia, kun Mico Männikkö vie kotijoukkueen kahden maalin johtoasemaan upealla yksilösuorituskella, johon Roope Turusen saa syöttöpisteen. Vain minuutti Männikön maalin jälkeen VarTa saa aikaan nopean kavennuksen ja peli 3-2. Toinen erä oli erittäin tasaista ja molemilla oli paikkoja ja vierasjoukkueen kokeillessa myös ylivoimaa ottelun puolessa välissä Pekka Taskisen saadessa jäähy taklaamisesta. Mutta molempien joukkueiden maalivahtien pelatessa hyvin ei maaleja syntynyt, ennen kuin erän lopussa tuli varkautelaisille heikko hetki. Pisaba teki kolme maalia kahteen minuuttiin, kun ensin Männikkö laukoo illan toisen maalinsa suoraan Taskisen hienosta poikittaissyötöstä ajassa 37:59. Aatu Jumisko rokottaa vierasjoukkuetta uudelleen ajassa 38:39 Männikön syötöstä. Turunen vie paikallsikamppailun erätauolle tilanteessa 6-2 hienolla laukauksella puolestakentästä Jumiskon syötöstä ajassa 39:37.
Kolmas erä oli Pisabalta hyvin puolustusvoittoista vieraiden painaessa päälle kovaa. Vierasjoukkueen kova paineistus tuottaa tulosta ja saa aikaan kavennuksen kun ottelua on pelattu reilu 50 minuuttia. VarTa ei kuitenkaan voi ehdi kavennus maaliaan kauaa juhlia, kun Männikkö viimeistelee hattutemppunsa Iiro Pieviläisen syötöstä ajassa 51:42. Vieraat hakevat tämän jälkeen kavennus todella kovaa, mutta Jesse Riipisen pelatessa hienosti maalilla ja hyvällä puolustamisella jää takaa-ajo vain yhteen maaliin, kun aivan ottelun lopulla vieraat tekevät loppunumeroiksi 7-4. Näin pisteet jäi paikalliskamppailusta siis Pieksämäelle ja joulutauolle voidaan siirtyä hyvillä mielin. Ottelun parhaaksi valittiin kotijoukkueesta Mico Männikkö ja vierailta Mikael Sundqvist.
Mico Männikkö 3+1

Aatu Jumisko 2+1

Roope Turunen 1+1

Iiro Pieviläinen 0+2

Niko Jalkanen 1+0

Pekka Taskinen 0+1

Vertti Pulkkinen 0+1

Joukkue toivottaa rauhallista joulun aikaa kaikille!
Eetu Hämäläinen