Rajoituksia puretaan

Pieksämäen kaupunki on purkanut rajoituksia alle 18-vuotiaiden liikunnassa 12.4.2021 alkaen. Alle 18-vuotiaiden ryhmämuotoinen toiminta sisätiloissa tulee mahdolliseksi ja myös ulkotiloissa järjestettävä toiminta vapautuu. Pisaban D-junnut ja 1.-3.lk sählykerho jatkavat toimintaansa, muut ovat päättäneet kilpailukautensa. Valmentajat tiedottavat omia joukkueitaan kevään toiminnan osalta.

Huomioitavat rajoitukset 12.4. alkaen:

Sisäliikuntatiloissa vuonna 2003-2007 syntyneiden harrastustoiminta on mahdollista OKM:n ja THL:n ohjeistusta noudattaen:
-Läsnäolijat kirjataan ylös jokaisissa harjoituksissa.
-Kilpailuja eikä otteluita järjestetä. Myöskään peli- tai otteluharjoituksia ei järjestetä.
-Ryhmien ohjaajat ja valmentajat ovat jokaisella harrastuskerralla samoja henkilöitä ja he käyttävät koko ajan kasvomaskia.
-Vanhempien ja muiden ulkopuolisten henkilöiden oleskelua harrastus- tai pukeutumistiloissa ei sallita.
-Kaikki toiminta toteutetaan siten, ettei lähikontakteja synny.
-Toiminta toteutetaan siten, että osallistujien välillä säilyy 2 metrin turvaväli.
-Osallistujat ohjeistetaan oikeanlaiseen käsi- ja yskimishygieniaan sekä oikeanlaiseen toimintaan oireiden ilmaantuessa ja koronatestiin hakeutumisessa.
-Toimintaa toteutetaan enintään 10 hengen ryhmissä. Suurissa liikuntasaleissa ja muissa suurissa tiloissa voi samanaikaisesti toimia erillisiä 10 hengen ryhmiä, mikäli ryhmien välille ei synny tosiasiallista kontaktia. Henkilömäärärajoitusta sovelletaan kunkin tilan tai salin osalta erikseen.

Vuonna 2008 ja sitä nuorempien sisätiloissa tapahtuvaa ryhmäharrastustoimintaa koskevat seuraavat rajoitukset:
-Osallistujamäärä on enintään 20 henkilöä yhdessä tilassa. Suuret liikuntasalit on mahdollista jakaa väliverhoilla erillisiksi tiloiksi, jolloin jokaisessa lohkossa on erillinen 20 henkilön rajoitus.
-Harjoitusryhmät ja niiden ohjaajat eivät saa sekoittua keskenään.
-Kilpailujen, pelien, turnausten ja näytösten järjestäminen ei ole mahdollista.

Sisäliikuntapaikkojen aukiolo:
-Liikuntahallit, koulujen salit sekä uimahallin ylä- ja alasali ovat käytettävissä vuonna 2003 ja myöhemmin syntyneiden toimintaan. Joukkueet ja pelaajaryhmät voivat käydä harjoittelemassa halleilla valmentajien tai muiden toimihenkilöiden valvonnassa edellämainittujen ikäryhmien ohjeiden mukaisesti. Valmentajat tiedottavat joukkueitaan tarkemmin toiminnan jatkumisesta. HUOM! Valvojan on oltava nimenomaisesti paikalla.
-Kontiopuiston liikuntahallin, Jäppilän ja Virtasalmen kuntosalit on suljettu.


-Vuonna 2003 ja myöhemmin syntyneiden ryhmämuotoinen liikuntatoiminta ulkoliikuntapaikoilla on mahdollista ilman rajoituksia.

Muu toiminta:
-Aikuisten ryhmäliikunta on edelleen tauolla
-Etelä-Savon Urheiluakatemia linjaa erikseen toimintansa jatkumisesta.