Puheenjohtajan mietteitä kaudesta

Pisaban kausi on ollut vaihtelevan raskas, mutta välillä on saatu ilon pilkahduksiakin. Aikuisten kausi päättyi koronaviruksesta johtuvien rajoitustoimenpiteiden takia ennen joulua. Nuoret pystyivät jatkamaan välillä harjoituksia, kunnes taas tilanne paheni ja rajoitukset kiristyivät. Lopputulemana vain nuorimmat junnut pystyvät jatkamaan toimintaansa kevään loppuun. Valtakunnallinen ja alueellinen koronatiedottaminen aiheutti pään raapimista ja askarointia seurajohdossa. Seuran tiedottaminen ei aina ollut oikea-aikaista ja täsmennettyä, mutta siitäkin selvittiin.

Elämän rajallisuus tuli myös surullisessa muodossa Pisabassa vastaan. Seuran pitkäaikainen jäsen menehtyi vakavaan sairauteen, mikä järkytti seurayhteisöä. Vaikka menetys osoitti elämän haurauden, se myös vahvisti yhteisöä. Yhteinen suru yhdisti. Myös entisen pisabalaisen äkillinen kuolema hiljensi vanhan kaartin. Seura kiittää kaikkia myötäelämisestä. Surusta toipuminen on alkanut.

Pisaban taloudellinen tilanne ja jatkuvuus aiheuttivat huolta seurajohdossa. Lapset eivät saaneet harrastaa. Kuinka moni lopettaa? Pisabassa vauriot olivat kuitenkin vähäiset ja suurin osa nuorista pelaajista on päättänyt jatkaa. Kiitos heille ja heidän perheilleen siitä, että salibandy säilyy elinvoimaisena Pieksämäellä.

Uuden kilpailukauden suunnittelu on jo kovassa vauhdissa. Kasvattajaseurana Pisaba kaipaa pikkujunnujen joukkuetta, mutta valmennusporukkaa vielä haetaan. Olisitko kiinnostunut valmentamisesta? Ota ihmeessä yhteyttä! Aikuisten joukkueet ja valmennuskuviot alkavat olla selkeät ja niistä tiedotellaan piakkoin.

Kausimaksuja ei voitu eikä haluttu keväällä kerätä, joten seuran tuotot tipahtivat. Tapahtumat oli peruutettu, joten sponsorituet romahtivat. Pisaba löysi onneksi erilaisia tukikanavia, joiden kautta saatiin hieman kompensaatiota menetyksiin. Ei suuren suuria, mutta sen verran, että voimme jatkaa turvallisin mielin. Kiitos seuran hyvän taloudenpidon, taloustilanne on pysynyt vuosia jo vakaana. Puheenjohtajan iloksi meillä on pätevät ihmiset hoitamassa hommaa.

Pisaban hallitus järjestää aktiiviväelleen kehittämispäivän tulevana lauantaina, jossa suunnitellaan yhdessä strategiaa ja taloutta. Saamme buustia yhteiseen tekemiseen. Päivä toteutetaan rajoitukset huomioon ottaen hybriditapahtumana, mutta olemme iloisia, että näemme pitkästä aikaa toisiamme muutenkin kuin videon välityksellä. Tulemme esittämään päivän tuotokset seuraväelle ja muillekin Pisaban asioista kiinnostuneille.

Uusi halli nousee hurjaa kyytiä ja näyttää siltä, että pääsemme aloittamaan ensi syksynä siellä. Samalla se on yhden aikakauden loppu, kun urskin käyttäminen lakkaa. Puheenjohtajan mielestä erikoista hommaa, mutta siihen lienee tyytyminen. Kaupungin salivuorot tulevat jakoon ja yhteistyössä muiden seurojen kanssa sovittelemme toiveemme myös edullisille vuoroille.

Koronatilanteesta johtuen emme voi järjestää yhteisiä kauden päättäjäisiä. Päätimme myös, ettemme palkitse kauden parhaita tänä keväänä, koska emme halua nostaa ketään erityiseen asemaan kaikkien ollessa samassa haasteellisessa tilanteessa. Ohjaamme tähän käytetyt varat lasten ja nuorten tukemiseen.

Syksylle on kuitenkin suunnitteilla uuden hallin avaamiseen liittyviä juhlallisuuksia, jos olosuhteet sallivat. Toivottavasti silloin näemme! Uusi syksy otetaan vastaan uudella pöhinällä ja toivotaan, että elämä liikahtaisi edes vähän normaalimpaan suuntaan.

Mukavaa kevättä!

Auri Saloranta, puheenjohtaja