Puheenjohtajan mietteet kaudesta

Pisaban kilpakausi on saatu päätökseen. Joukkueet menestyivät mukavasti rikkonaisesta kaudesta huolimatta. Vahingosta viisastuneena Salibandyliitto antoi junnujen jatkaa sarjaa koronatilanteesta huolimatta. Aikuisten kausi kärsi hieman. Edustusjoukkueen hyvä flow ja kahdeksan voiton putki katkesi ikävästi joulun tienoilla koronataukoon. Kevään mittaan tuli ottelujen siirtoja ja peruutuksia, joten runkosarjan sijoitus jouduttiin ratkaisemaan pistekeskiarvolla. Sen perusteella miesten joukkue nousi 2.divarin toiseksi. Playoffeissa vastaan tuli Kaavin Kaiku, jolle kärsittiin lopulta karvas tappio. Edari ei kuitenkaan huonolle hävinnyt, koska susihukat veivät 2.-divarin mestaruuden KiPan nenän edestä.

Junnujoukkueet P16 ja P14 pelasivat loistavasti päästen ylempään jatkosarjaan. Valmentajat ja seurajohto ovat tyytyväisiä kauteen. Pisaban P16-junioripelaajat ovat päässeet loistamaan myös aikuisten joukkueessa. Viimeisessä seuran turnauksessa Bolalla junnupelaajat ratkaisivat miesten kakkosjoukkueen säilymisen 4.-divarissa!

Miesten valmennukseen tulee uusia tuulia uuden valmentajan myötä. Työt alkavat keväällä joukkueen perustuksien rakentamisella. Niiden pitää olla kunnossa, jotta saadaan rakennettua vahva joukkue. Pisaballe on myös tärkeää, että jokaiselle pelaajalle löytyy oma paikka joukkueissa. Ketään ei jätetä ulkopuolelle. Tästä kerromme pian lisää.

Epävarmuus on viime vuoden tavoin koetellut seuraa ja joukkueita. Muutenkin uudet asiat ovat aiheuttaneet päänvaivaa. Hintojen nostaminen uuden hallin myötä ja uuden maksujärjestelmän käyttöön ottaminen herättivät keskustelua, mutta yritysten ja erehdysten kautta homma saatiin lähes kuntoon. Kehitystyö jatkuu. Halliolosuhteet paranivat, mutta muutostilanteessa kaikenlainen säätäminen rasitti toimintaa ihan jonkin verran. Olemme keränneet kokemuksia ja kehittämisideoita kauden ajan, joten olemme ensi syksynä viisaampia monessa asiassa. Tilojen toimivuuden myötä ottelutapahtumista tulee entistä mahtavampia! Olikin huikeata nähdä, kuinka yleisö löysi jälleen paikalle peleihin ja kevättä kohti tunnelma vain tiivistyi.

Tällä kaudella yhteisöllisyys on kasvanut entisestään. Joukkueet ovat talkoilleet urakalla, etenkin P16-joukkueen pelaajat, toimihenkilöt ja vanhemmat. Seuran joukkuetoimintaa ei voida pyörittää pelkästään kausimaksuilla vaan tarvitsemme ahkeraa varainkeruuta. Haluamme pitää kuitenkin maksut maltillisina pelaajille. Meillä on edelleen edulliset hinnat harrastaa verrattuna muihin vastaavanlaisiin seuroihin. Täytyy kiittää myös kaikkia sponsoreita, kaikki tuki on arvokasta!

Pisaban perustajajäsen Petri Grönholm palasi juurilleen ja tuli mukaan hallituksen toimintaan. Hän ideoi mahtavan Pisaba95-klubin vanhoille jäsenille. Syksyllä saimmekin viettää edustusjoukkueen pelin katsomisen jälkeen mukavan illan menneitä muistellen Bolan Vip-tilassa.

Puheenjohtaja on pysynyt kiireisenä, mutta on ollut mahtava huomata saavansa apua aina kun sitä tarvitsee. Mikä yhteishenki! Allekirjoittaneella meinasi mennä sormi suuhun, kun kuuluttaja kertoi ennen pleijareiden viimeistä kierrosta joutuvansa lähtemään kesken pelin palkkatöihin. Viidakkorumpu laitettiin pärisemään ja ei aikaakaan, kun tuuraaja löytyi! Samalla tuli huomattua, että ihmisillä on kiinnostusta eri tehtäviin. Otamme mielellämme kaiken avun vastaan, jos seuratoiminta kiinnostaa. Jokaiselle löytyy varmasti jotain oman mielenkiinnon mukaista tekemistä!

Pisaban hallitus kokoontui eilen ja jonkun verran jäseniä on väistymässä tehtävästään muiden kiireiden takia. Seuran uudistumisen kannalta on tärkeää saada uusia ihmisiä mukaan. Pisaban vuosikokous on loppukesällä, joten toivomme sinne runsaasti väkeä paikalle. Hallitus on seuran aktiivinen päätöksentekijä. Jokainen hallituksen jäsen voi osallistua operatiiviseen toimintaan kokouksien ulkopuolella oman mielenkiinnon mukaan. Esimerkkinä voisin mainita omasta roolistani. Olen puheenjohtajan tehtävän rinnalla toiminut edustusjoukkueen taustajoukoissa ja tapahtumajärjestäjänä. Homma ei siis kuulu automaattisesti peejiille, mutta itselleni se on ollut luontevaa yli kymmenen vuoden ajan. Jos hallitustyöskentely kiinnostaa, saa ottaa yhteyttä. 🙂

Vaikka kilpakausi on ohi, ei tapahtumat meiltä silti lopu! Meillä on tulossa Eskarisäbä-tour, alakoulun sählyturnaus, Pikkupuulaaki, Bola-puulaaki, kauden päättäjäiset, ainakin. #ilo #ystävällisyys #yhteisöllisyys #yhteistyö

Tässä ei voi kuin kiittää koko sakkia pyyteettömästä työstä seuran ja joukkueiden eteen! Hyvässä seurassa on hyvä olla!

Auri Saloranta, puheenjohtaja p. 0445031935