Pudotuspeli LeBa SB – Pisaba torstaina Kontiolahdella

Kuva: Kimmo Peltonen

Pisaba sai vastaansa välieriin Savo-Karjalan lohkon ylivoimaisesti voittaneen Leba SB:n Kontiolahdelta. Ensimmäinen osaottelu käydään Kontiolahden Liikuntahallilla tänään torstaina 15.3. klo 19.00, toinen lauantaina 17.2.  klo 15.00 Pieksämäellä ja mahdollinen kolmas ottelu Kontiolahdella sunnuntaina 19.00. Kahdella voitolla toinen joukkue etenee lohkon finaaliin. Toinen välieräpari on Nilsiän Apassit – Vehmersalmen Vesa.

Ottelun lähtökohdat

Pisaba hävisi kauden molemmat kohtaamiset LeBalle maalein 6-1 ja 2-7, mutta altavastaajan asema on totutusti sopinut Pisaballe. Joukkueen syömähammas runkosarjassa oli sen ykkösvitja: Henri Tarvainen (32+9=41), Pekka Taskinen (20+20=40) ja Manu Rytkönen (15+23=38). Tämän ketjun varaan Pisaba on voinut nojata tiukoissa paikoissa. Ilahduttavaa on ollut kuitenkin huomata kakkosvitjan herääminen juuri kevään tärkeimpien pelien lähestyessä. Trio Risto Ikonen – Jermu Markkanen – Teemu Laukkanen nakutti viimeisessä runkosarja pelissä kolme maalia, mikä lupaa hyvää tätä sarjaa ajatellen. Eikä puolustajat Ari lintu ja Janne Kovanen anna varmasti tiimaakaan periksi yhdessäkään kaksinkamppailussa tässä sarjassa.

Leba voitti tosiaankin kauden molemmat kohtaamiset selvin numeroin ja lähtee sarjaan ennakkosuosikkina. Jos Pisaba on nojannut tiukoissa paikoissa sen ykkösketjuun, löytyy LeBalta kolme tasaista viisikkoa jotka ovat kukin vuorollaan pystyneet ratkomaan pelejä kontiolahtelaisille. Tästä kertoo paljon se että 10 pelaajaa nakutteli runkosarjaan piste per peli tahdilla. Kirkkaimpina helminä Petri Väänänen (10+30=40) ja Henri Vartiainen (18+14=32).

Toimitus tavoitti Pisaba kapteenin Manu Rytkösen kommentoimaan ottelua ja sarjaa yleisesti:

”Kyllä näitä pelejä on odotettu! Kiva päästä altavastaajana kaatamaan suurta ja mahtavaa LeBaa. Salibandy on siitä hieno laji että yllätyksen mahdollisuus on aina huippu pelillä. Kaverilla on karmee kasa Divari kokemusta, mut vähät me siitä välitetää. Meidän aseet on ehdottomasti puolustuspelin tiiveydessä ja vastaiskuissa, ne kun tehdään 100-lasissa, niin tulos voi olla hyvinkin positiivinen. Lauantaille odotan Pieksämäen urheilutalolle sellasta sirkusta mitä ei oo ennen nähty tällä kylällä. Ilon ja posin kautta, huippu esityksellä meillä on mahdollisuus tästä parista jatkoon.”

Seuraa heitä:

Pisaba: Aatu Nenonen 11 Ottelua T% 83,08

Leba SB: Lari Naumanen 7 ottelua T% 85,25

Otteluparissa kohtaa eittämättä sarjan kaksi parasta, mutta täysin eri tyyppistä maalivahtia. Se missä Nenonen on iso, peittävä ja hyvin sijoittuva maalivahti, on taas Naumanen pieni, pantterin lailla liikkuva maalivahti. Nähtäväksi jää kumpi vetää tässä ottelusarjassa pidemmän korren.