Pisaban tiedonanto koronavirukseen liittyen

Näitä ohjeita noudattaen voidaan salibandyssa aloittaa ulkona suoritettava pienryhmäharjoittelu.

Valtioneuvosto ohjeisti, että ulkoharrastuspaikat avataan 14.5. alkaen kokoontumisrajoituksia noudattaen ja urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin. Noudatamme edelleen ja aina ensisijaisesti valtioneuvoston antamia ohjeita ja suosituksia.

Seuratoiminnalla on tärkeä merkitys osalle perheistä ja lasten ja nuorten fyysisen aktiivisuuden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Pisaba korostaa Salibandyliiton tavoin vastuullista toimintaa eli olemme vastuussa itsemme lisäksi myös muista lähellämme olevistasi ihmisistä.

Ohjattua toimintaa voi järjestää maksimissaan 10 hengen ryhmässä. Rajoitus on voimassa 31.5. asti. Sisäharjoittelu voidaan aloittaa 1.6 alkaen sillä hetkellä voimassa olevien ohjeiden ja suositusten mukaisesti. Seuraavat ohjeet käydään ryhmän kanssa läpi etukäteen.

Kukaan ei saa harjoitella sairaana tai jos kuuluu riskiryhmiin. Jos tunnet, että sinulla on hengitystieinfektion oireita, niin toimi THL:n ohjeiden mukaisesti: Ohjeet koronavirustaudin COVID-19 kotihoitoon.

Kaikki pienryhmätoimintaan osallistuminen on vapaaehtoista. Emme halua altistaa ketään riskiryhmään kuuluvaa henkilöä.

Ulkoliikunnassa huomioimme annetut turvavälit (2 m) emmekä altista pelaajia lähikontakteihin. Harjoitukset pyritään pitämään samoilla pienryhmillä.

Osallistujat eivät käytä yhteisiä pukuhuonetiloja, vaan harjoituksiin saavutaan harjoitusvarustuksessa. Harjoituksiin kulkemisessa huomioidaan lähikontaktien välttäminen.

Kädet tulee pestä/desinfioida ennen ja jälkeen harjoituksen.

Mahdollisuuksien mukaan osallistujien tulee tankata nestettä ennen harjoitusta, jotta juomapulloa ei tarvita. Jos juomapullo on välttämätön, niin jokaisella harjoitukseen osallistuvalla tulee olla oma juomapullo. Toisten pullosta juominen on ehdottomasti kielletty.

Yskiminen/aivastaminen tulee suorittaa hihaan/paidan sisään.
Niistämistä, yskimistä, aivastamista tai sylkemistä tulee välttää harjoituksen aikana. Niistäminen tapahtuu nenäliinaan, joka tämän jälkeen viedään mahdollisuuksien mukaan jäteastiaan ja kädet pyritään desinfioimaan mahdollisimman nopeasti.

Ohjeistus koskee toukokuun aikaista toimintaa ja harjoittelua. Kesäkuun ja jatkon osalta päivitämme tilannetta, kun saamme tarvittavia täsmennyksiä valtiovallan suunnalta. Seuraamme tilannetta päivittäin.