Pisaban kevätkuulumiset

Pisaba on kauden mittaan tiedottanut kohtuullisen tiheään koronavaikutuksista ja toiminnan muutoksista. Seuran ja joukkueiden toimintoihin vaikuttavat valtakunnalliset sekä alueelliset ohjeet ja määräykset. Salibandyliitto päättää ja tiedottaa sarjojen jatkumisesta, kaupunki tilojen käytöstä ja ikärajoista harrastustoiminnassa. Kaupunki puolestaan toimii Essoten ja Avin ohjeistusten mukaisesti. Olemme koittaneet toimia ohje- ja määräysviidakossa parhaamme mukaan ja pyrkineet tiedottamaan jäsenistöämme ja yleisöä riittävän ajoissa, vaikka ainahan se ei onnistu kunnolla.

Tämän kevään osalta Salibandyliiton hallitus linjasi, että pitkään koronatilanteen vuoksi keskeytyksissä olleita sarjoja ei käynnistetä kevätkauden ollessa jo tässä näin pitkällä.

Näin ollen aikuisten alueellisten sarjojen osalta kausi päättyy Savo-Karjalassa.

Lasten ja nuorten tilanne on vähän kinkkisempi, koska alle 12-vuotiaiden (v.2008 syntyneiden) harrastamista ja pelaamista jatketaan mahdollisuuksien mukaan. Liiton linjauksen mukaan Savo-Karjalan alueella yli 12-vuotiaiden osalta sarjoja voidaan jatkaa. Pieksämäellä tilanne on siltä osin haastava, koska Essoten ohjeiden mukaan Pieksämäen kaupungin tiloissa ei voi kokoontua ja harrastaa v. 2007 syntyneet ja sitä vanhemmat. Liikuntatilat ovat suljettu myös pelitoiminnalta, joten kotiturnauksia ei tällä hetkellä voida järjestää.

Tiivistetysti sanottuna Pisaban C- ja D-juniorit jatkavat pelejään, jos olosuhteet niin sallivat. Essotelta ja Pieksämäen kaupungilta saataneen uusia ohjeistuksia tällä viikolla.

Aikuisten ja lasten harrastesählyt ovat tauolla toistaiseksi. Lasten sählykerhojen jatkosta tiedotetaan lähiaikoina lisää.

Salibandyliiton tavoitteena on, että kesällä (touko-elokuu) pelataan alueelliset tai mahdollisuuksien mukaan valtakunnalliset Kesämestaruusturnaukset, joihin kaikki halukkaat pääsevät mukaan. Liitto on luvannut näistä tapahtumista lisätietoa myöhemmin.

Seura jatkaa ensi kauden suunnittelua ja tiedottaa jatkosta kevään mittaan. Kärsivällisyyttä ja jaksamista!

Auri Saloranta, puheenjohtaja p. 0445031935