Pisaballe voitto Kuopiosta

Pisaban miesten 2.-divisioonan ottelu perjantaina 5.11 tarjosi mielenkiintoisen kamppailun salibandyn ystäville. Pisaba matkusti Kuopioon Ylä-Pyörölle haastamaan Vehve II:sta. Ennakkoon oli jo tiedossa haastava ja pienikokoinen pelialusta. Pisaba lähti kaatamaan Vehveä II:sta 15-miehisellä kokoonpanolla, joten varaa yhteenkään loukkaantumiseen ei ollut. Pisaban maalia vartioi Niko Turunen. Pisaba sai unelma-alun ottelulle, kun ensimmäisen peliminuutin aikana kotijoukkuetta rankaisi Iiro Pieviläinen ja Vertti Pulkkinen. Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Pisaba johti jo 5–0 ja maalinteossa onnistuivat Roope Turunen, Kimi Ihalainen ja Aatu Jumisko.  Tuomarilinja oli tiukka ja rikkeitä vihellettiin herkästi. Ensimmäisen alivoiman pelin alussa Pisaba selvisi, mutta ajassa 11.56 Pisaban Jussi Ikonen joutuu jäähylle uudestaan. Pian tämän jälkeen Vehve II:n Santeri Varonen kaventaa ylivoimalla pelin 1–5. Pisaba ei tästä lannistu, vaan Iiro Pieviläinen laittaa pelin 1–6. Vehve II kaventaa 2–6 reilun 15 minuutin pelin jälkeen. 

Toista erää oli pelattu noin neljä minuuttia, kun Roope Turunen laittaa lukemat 2–7. Vehve II kuitenkin kaventaa heti pelin 3–7. Vehve II sai kavennusmaaleista itseluottamusta ja kaventi pelin 12 minuutin jälkeen 5–7. Onneksi Pisaban miesten päät pysyivät kylmänä ja Iiro Pieviläinen kasvattaa erän lopussa johtoasemaa 5–8. Erätauolle mentäessä kävi selväksi, että Vehve II ei anna pisteitä tänään helposti. 

Kolmannen erän alussa Iiro Pieviläinen onnistuu jälleen maalinteossa ja peli onkin jo 5–9. Viiden minuutin pelin jälkeen Vehve II yrittää saada toisen erän itseluottamusta takaisin, ja he onnistuvatkin kaventamaan 6–9. Kolmannen erän puolivälissä Iiro Pieviläinen tekee viidennen maalinsa ja peli on 6–10. Vehve II yrittää painaa jälleen, mutta maalinteko ei onnistu. Kun erää on jäljellä viisi minuuttia, Jussi Ikonen laukoo pallon maaliin ja peli on 6–11. Hieman tämän jälkeen Pisaban Lauri Jäntti ottaa jäähyn, mutta Mico Männikkö pääsee alivoimalla yllättämään vastustajien maalivahdin laittaen pelin 6–12. Peliajan viimeisen kahden minuutin alussa Vehve II ottaa jäähyn väärästä etäisyydestä ja Pisaba pääsee kokeilemaan ylivoimaa toisen kerran. Tällä kertaa ajassa 59:32 Roope Turunen rokottaa vastustajia laukomalla pallon tarkasti verkkoon. Maali olikin ottelun viimeinen ja peli päättyi lukemiin 6–13. Seuraavana vastaan asettuu Kipa-90 Bolalla 12.11 klo 19.

Pisaban pistemiehet:

Iiro Pieviläinen 5+1

Roope Turunen 3+1

Mico Männikkö 1+3

Aatu Jumisko 1+2

Vertti Pulkkinen 1+0

Jussi Ikonen 1+0

Kimi Ihalainen 1+0

Heikki Vuohelainen 0+1 

Niko Jalkanen 0+1

Roope Pulkkinen 0+1

Valtteri Parkkinen 0+1

Niko Turunen, 16 torjuntaa

Teksti: Lauri Jäntti