Pisaba nappasi tyylipuhtaan voiton FBI:stä.

Teksti: Jere Koskenlaita

Perjantai ilta kului urheilutalolla hyvässä pikkujouluhengessä, kun Pisaba kaatoi FBI:n näyttävästi 10-4. Lähtöasetelmat otteluun olivat selvät, Pisaba tulisi hallitsemaan peliä ja sarjanousija FBI odottaisi ja iskisi nopeasti vastaan.

Ottelu alkoikin jälleen Pisaban kannalta mukavasti, kun ajassa 00:54 Aatu Jumisko laukoi pallon verkkoon Manu Rytkösen syötöstä. FBI ei tästä hätkähtänyt ja tuli reilun minuutin päästä tasoihin. Vaikka tulostaulu näytti tasalukemia, ei pelin hallitsijasta ollut epäselvyyttä. Pelikellon näyttäessä 09:43 Jussi Ikonen sivalsi Riku Karvosen syötöstä pallon maaliin ja näin Pisaba siirtyi jälleen johtoon. Erän loppuun Pisaban ykkösketju mätti vielä kaksi maalia, joten erätauolle asteltiin 4-1 tilanteessa.

Toisessa erässä ei maaleilla juhlittu, sillä erän ainoan maalin teki kapteeni Rytkönen sijoittaen pallon lähes puolesta kentästä tarkasti tolpan juureen. Erässä olisi voinut tehdä enemmänkin maaleja, mutta FBI:n Petri Kasurinen ja Sami Timonen Pisaban maalilla pitivät huolen, että tolppia lähemmäksi maalia palloa ei saatu. Taukotilanne siis 5-1 Pisaballe.

Kolmannessa erässä Pisaba jatkoi hallintaansa ja onnistui siirtämään sen tulostaululle. Erän alkuun Pisaba sai rangaistuslaukauksen, josta kapteeni Rytkönen käy tekemässä illan toisen maalinsa. Maalista seurannut hetken hyvänolon tunne karisee nopeasti pois, kun FBI kaventaa puolen minuutin päästä pelin 6-2. FBI onnistuu erän aikana tekemään vielä kaksi maalia lisää, mutta kun Pisabalta onnistuvat Jumisko, Laukkanen, Risto Ikonen ja Taskinen on loppunumerot selvät.

Peli oli alusta asti Pisaban hallintaa ja vaikka FBI onnistuikin tekemään neljä maalia, ei se missään vaiheessa päässyt horjuttamaan Pisabaa. Valmentaja Pasi Skönin mukaan peli oli vahva suoritus, toki niinhän sen pitäisikin olla, kun näin selvistä lähtöasetelmista peliin lähdetään. Onnistumisia Skönin mukaan tuli monella rintamalla, mutta eritoten Niko Jalkasen ja Sami Timosen pelaaminen oli vahvaa. Jalkanen pelasi puhtaan pelin ja oli vahva linkki kolmosketjun avauspelissä kuin myös puolustuspään lukkona. Myös Timonen näytti osaamistaan maalillaan torjuen 22 kertaa, joista muutama torjunta oli todella näyttävä. Vaikka Pisaba onnistuikin tekemään 10 maalia, olisi sillä ollut paikkoja tehdä toiset 10. Skönin mukaan paremmalla viimeistelyllä peli olisi ratkennut jo ensimmäisessä erässä, mutta suoritus oli silti hyvä kaikilta ketjuilta, sillä onnistumisia saatiin tasaisisesti kaikille.

Pisaban tehokkaimpana toimivat Risto Ikonen ja Manu Rytkönen 2+1 tehoillaan. Muita pisteille päässeitä olivat Aatu Jumisko 2+0, Pekka Taskinen, Riku Karvonen 1+1, Jussi Ikonen, Teemu Laukkanen, 1+0, Joona Juutilainen, Marko Nikulainen ja Mika Majava 0+1. Team Sportian tähtiä sai Jumisko x3, Timonen x2, R Ikonen x1.