Pisaba-Kaiku kotona 29.10.

Pisaban miesten edustusjoukkue pelasi  kotipelin perjantaina 29.10.2021. Vastaan asettui tiukka vastus Kaavin Kaiku. Ottelu oli mielenkiintoista katsottavaa eikä siitä jännitystäkään puuttunut.
Ensimmäinen erä oli jo tiukkaa vääntöä ja tilanteita tuli molempiin päihin. Ensimmäinen maali syntyi Pisaballe, kun Taavi Karjalainen laukoi näyttävän laukauksen ohi vastustajan maalivahdin ajassa 06:37 Jarkko Ikosen syötöstä. Toista maalia Pisaban ei tarvinnutkaan kauaa odottaa, kun Roope Pulkkinen laittoi pallon reppuun Heikki Vuohelaisen syötöstä ajassa 08.15. Kun joukkueet olivat taistelleet kovasti ja pelikello näytti 10:36 ohitti pallo ensimmäisen kerran Pisaban maalivahdin Antti Markkasen. Vaikka Kaiku pääsikin kaventamaan pelin lukemiin 2-1 ei Pisaba lannistunut vaan halusi vahvasti pitää johtoasemansa. Ensimmäinen erä oli loppumaisillaan, kun Pisaban Iiro Pieviläinen laittaa mallikkaasti vielä erän loppuun yhden maalin Roope Turusen syötöstä ajassa 18:43. Tästä Pisaban oli hyvä jatkaa toiseen erään.
Toisessä erässä kotijoukkue Pisaban puolustaja Pekka Poikolainen nyrjäytti harmillisesti nilkkansa ja Aaron Nykänen vaihdettiin kentälle. Toisessa erässä loukkaantumisen lisäksi myös tilanteita riitti ja paikkoja oli molemmin puolin, mutta niistä huolimatta vain yksi maali syntyi erän lopussa vastustajan joukkueelle ajassa 37:27. Näin toiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 3-2.
Erätauolla tapahtui ihme ja Pisaban onnekseen Pekka Poikolainen oli kykeneväinen jatkamaan viimeisessä erässä.Viimeiseen erään lähdettäessä jokainen Pisabalainen laittoi viimeisetkin energiansa peliin, jotta kotijoukkue voittaisi ja saisi pisteet kotiin. Ajassa 53:11 tapahtui erittäin jännittävä tilanne, kun vastustajan Juhani Tuomainen sai rangaistuslaukauksen. Tuomaisen upeasta yrityksestä huolimatta Pisaban maalia vartioinut Antti Markkanen oli kuin muuri ja pysäytti pommin varmasti rangaistuslaukauksen. Tämä Markkasen pelastus toi vain lisää energiaa Pisaban pelaamiseen. Valitettavasti rangaistuslaukauksesta ei kulunut kauaa, kun Kaiku tasoitti ottelun ajassa 55:29 Juhani Tuomaisen tekemän maalin ansiosta. Molempien joukkueiden maalivahdit pitivät kumminkin verkot suorina loppuerän. Tämän seurauksena joukkueet lähtivät taistelemaan voitosta jatkoajalle taulun näyttäessä lukemaa 3-3.
Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin noin minuutti, kun Pisaban Roope Pulkkinen tekee ottelun toisen maalinsa ja samalla ratkaisee pelin Pisaballe ajassa 61:04. Maalin syöttäjänä toimi Karjalaisen Taavi. Roopen maali sai yleisön sekä kotijoukkueen hurraamaan. Näin ollen kotijoukkue Pisaba sai pisteet kotiin Kaavin Kaikua vastaan.

Teksti: Niko Turunen