Josba Akatemiasta tärkeä voitto

Pisaban miesten 2-divisioonan torstaipäiväinen ottelu 7.10.2021 oli todellista jännitystä. Pisteet tuli Pisaballe mukaan lukemin 5-6. Vastassa kamppailussa oli Josba-Akatemia. Pisaban joukkue, mikä lähti Joensuuhun oli nuori, mutta sitäkin nälkäisempi. Kaikki halusivat saada ensimmäiset pisteet joukkueelle.


Josba-Akatemian maalivahti Nico Ollilainen ja Pisaban Jesse Riipinen pitivät verkot suorina ensimmäisen erän. Peli oli enemmän Pisaban hallussa ja maalipaikkoja oli, mutta pallo ei uponnut sisään. Pelissä kaikilla oli hyvä peli-ilme ja kaksinkamppailut vedettiin täysillä.


Toisessa erässä Roope Turunen laittoi Pisaban johtoon ajassa 23.36. Maali oli vapauttava ja peli parani entisestään. Kun pelikellossa oli 31.17, Iiro Pieviläinen saa ranagaistuslaukauksen. Pisaban harmiksi maalia ei tule, mutta pelaaminen ei siitä muutu. Ajassa 35.27 Heikki Vuohelainen tekee ylivoimamaalin. Maalia ehditään juhlia vajaat 2 minuuttia, kun Josba-akatemia kaventaa pelin. Toinen erä lopetetaan lukemissa 1-2 Pisaballe.


Kolmatta erää ehti kulua minuutti, kun Aatu Jumisko tekee ylivoimamaalin Josba-Akatemian verkkoon. Vastustaja ei luovuttanut vaan tekivät heti perään kavennusmaalin. Ajassa 48.30 Iiro Pieviläinen tekee Pisaballe neljännen maalin. Pisaba ehtii hetken huokaista, kunnes Josba-Akatemia kaventaa pelin uudestaan ajassa 50.17, mutta 19 sekuntia maalin jälkeen Aatu Jumisko tekee maalin ja peli on nyt 3-5. Josba-Akatemia ei lopeta kiusaamista vaan pitävät jännitystä yllä ja tekevät maalin ajassa 54:36. Peli on todella kovaa ja jännittäviä tilanteita nähdään koko ajan. Pisaban Aatu Jumisko tekee hattutempun ajassa 56.51. Pisaba puolustaa loppuajan kaikin voimin, mutta Josba-Akatemia nostaa painetta ja tekee maalin ajassa 59.51. Josballa on 9 sekuntia aikaa, jos haluaa tasapelin ottelusta. Pallo pomppii maalin eteen ja Pisaballe vihelletään jäähy maasta pelaamisesta. Pelikellossa on 2 sekuntia ja Josba-akatemia saa vapaalyönnin ihan maalin edestä. Pisaban onneksi pallo osuu tolppaan ja Pisaba on voittanut ottelun 5-6.
Pisaba sai mukaan täydet pisteet Joensuusta.

Pisaban tehopelaajat:
Aatu Jumisko 3+0, Iiro Pieviläinen 1+2, Roope Turunen 1+1, Heikki Vuohelainen  1+0, Jarkko Ikonen 0+1, Mico Männikkö 0+1, Roope Pulkkinen 0+1
Jesse Riipinen      19 torjuntaa.

Teksti: Aaron Nykänen