Pisaba-Rökäletappio 27.11.

Kuva: Oona Laukkanen

Viime lauantaina 27.11 Pisaba kohtasi Rökäletappion Pieksämäellä. Jo ennen peliä tiedettiin ottelun tärkeys, sillä tälläkin hetkellä kärkiviisikko on neljän pisteen sisällä toisistaan. Otteluun lähdettiin sillä asenteella, että pisteiden on jäätävä Pieksämäelle.

Ottelu alkoi tasaisesti. Kotijoukkue hallitsi palloa ja peli eteni heidän mukaansa. RT otti ensimmäisen jäähynsä, kun pelikello näytti 5.12. Kotijoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa, jolla Aatu Jumisko avasi Pisaban maalihanat. Vain 20 sekuntia myöhemmin RT kuitenkin tasoitti. Eikä aikaakaan, kun RT heilutti kotijoukkueen verkkoja jo toistamiseen. Ensimmäisen erän lopulla pieksämäkeläiset saivat otteen pelistä ja Pekka Poikolainen tasoitti tilanteen 2-2.

Toisessa erässä sama kaava jatkui. Pisaba pitää palloa, ja RT iskee vastaan, kun on mahdollista. 2. erän ainoat tapahtumat olivat Roope Turusen johtomaali ajassa 21.04 ja Pekka Poikolaisen jäähy vain pari minuuttia tästä. Toinen erä eteni tasaisissa merkeissä. Pieksämäkeläisillä pallo pysyi mukana, mutta muutamaan otteeseen meinasi tulla kiire, kun RT iski räväkästi vastaan.

Kolmanteen erään lähdettäessä tiedettiin, että vaikka vastustajalla on vain reilu 10 pelaajaa, tulee paine nousemaan. Paikkoja alkoi tulemaan, kun vastustajan pienehkö kokoonpano alkoi väsymään. Pisaba aloitti erän virtaa täynnä ja siirtyivät 4-2 johtoon ajassa 42.41. RT otti tämän jälkeen kaksi nopeaa jäähyä, jonka seurauksena Pisaba pääsi pelaamaan 5v3 ylivoimaa. Sen aikana pieksämäkeläiset osuivat kerran. Noin minuutin kuluttua tästä Niko Jalkanen otti jäähyn maasta pelaamisesta, ja kotijoukkue joutui alivoimalle. Kotijoukkue selvitti alivoiman kuitenkin mallikkaasti ilman suurempia vaaroja. Hetken kuluttua maaliverkkoja heilutti Roope Pulkkinen Taavi Karjalaisen esityöstä. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue iski jälleen, jolloin ottelu oli jo 7-2. Pisaban viimeisen maalin iski Taavi Karjalainen alivoimalla. Ottelun lopussa RT iski vastaan ja tekivät maalin sinetöidäkseen ottelun lopputulokseksi 8-3.

Seuraava ottelu pelataan 17.12 klo 19.00 Bolalla kun vastaan asettuu Varta.

Antti Markkanen 19 torjuntaa.

Roope Turunen 2+2
Mico Männikkö 2+0

Taavi Karjalainen 1+1

Pekka Taskinen 0+2

Iiro Pieviläinen 0+2

Pekka Poikolainen 1+0

Roope Pulkkinen 1+0

Aatu Jumisko 1+0

Teemu Laukkanen 0+1

Teksti: Mico Männikkö

Voitto kotiintuomisina

Pisaban miesten edustujoukkue kävi keskiviikkoiltana Kuopiossa Welhot akatemian vieraana.
Ensimmäinen erä alkoi hyvin tasaisesti. Welhot onnistuivat ohittamaan Pisaban maalivahdin ensimmäistä kertaa ajassa 04:14. Pisaba ei tästä lannistunut, vaan Kimi Ihalainen laukoo pallon maaliin ajassa 06:36. Seuraavaa maalia ei kauaa tarvinnutkaan odottaa, kun ajassa 07:38 Pisaban Aatu Jumisko onnistuu maalinteossa. Eikä maalinteko siihen loppunut, kun alle minuutti edellisestä maalista, käy Taavi Karjalainen laittamassa tulostaululle lukemaksi 1-3. Erän viimeisen maalin taituroi Iiro Pieviläinen, ja erätauolle mentiin Pisaban 1-4 johtoasemassa.
Toinen erä alkoi tasaisesti. Maalinteon aloitti Pisaban Roope Turunen laukoen pallon ylänurkkaan. Tilanteita riitti ja tolpat kilisivät, mutta Welhot eivät maalinteossa onnistuneet. Pisaba vahvisti johtoasemaansa, kun Kimi Ihalainen onnistuu maalinteossa toistamiseen. Kauaa ei aikaa maalista kulunut, kun Pisaba pääsee pyörittämään ylivoimaa. Tätä tilaisuutta ei jätetty käyttämättä, kun Juuso Jämsä laukoo pallon maaliin. Erän lopussa käy Iiro Pieviläinen tekemässä maalin. Erätauolle siis lähdettiin Pisaban komeassa 1-8 johtoasemassa.
Kolmannen erän Welhot aloittivat vahvasti, kun Pisaban verkossa soi vaan 36 sekunti erän alkamisen jälkeen. Tästä reilun minuutin pelin jälkeen ajassa 51:50 onnistuvat Welhot maalinteossa toistamiseen. Kiri jatkui kuudella kenttäpelaajalla. Pisaban Taavi karjalainen onnistui riistämään pallon kuopiolaisilta, ja laukoo pallon tyhjään maaliin. Alle minuutti tästä, onnistui Aatu Jumisko samassa tempussa. Ottelun kruunasi Roope pulkkinen laukomalla tulostaululle lukemat 3-11. Pisaban maalia vartioinut Jesse Riipinen oli mies paikallaan 18 torjunnalla.
Edustuksen pelit jatkuvat heti tulevana lauantaina klo 15.00 kotona kun vastaan asettuu Rökäletappio Siilinjärveltä.

Iiro Pieviläinen 2+2

Kimi Ihalainen 2+1

Taavi Karjalainen 2+1

Aatu Jumisko 2+1

Roope Turunen 1+1

Roope Pulkkinen 1+1

Juuso Jämsä 1+0

Jarkko Ikonen 0+1

Pekka Taskinen 0+1

Teksti: Ville Halonen

Tuplaviikonloppu edessä

Pisaballa on edessään tuplaviikonloppu 12.-13.11. Bolalla. Perjantaina PIsaban edustusjoukkueen vieraaksi Saapuu KiPa90 Kiteeltä. Odotettavissa on perinteisesti runsasmaalinen ja värikäs ottelu. Liput 7€/ alle 18v. ilmaiseksi. Otteluisäntänä toimii Kopiokerttu Oy.

Lauantaina vuorostaan P16-joukkue isännöi turnausta pelaten itse VarTaa ja Welhot keltaisia vastaan. Kotijoukkueen ottelut pelataan klo 11 ja klo 15. Molempina päivinä Bolan Fit Cafe-kahvio palvelee lahjoittaen osan myyntituotosta Pisaballe. Tervetuloa molempina päivinä paikalle kannustamaan kotijoukkueita voittoon!

Pisaballe voitto Kuopiosta

Pisaban miesten 2.-divisioonan ottelu perjantaina 5.11 tarjosi mielenkiintoisen kamppailun salibandyn ystäville. Pisaba matkusti Kuopioon Ylä-Pyörölle haastamaan Vehve II:sta. Ennakkoon oli jo tiedossa haastava ja pienikokoinen pelialusta. Pisaba lähti kaatamaan Vehveä II:sta 15-miehisellä kokoonpanolla, joten varaa yhteenkään loukkaantumiseen ei ollut. Pisaban maalia vartioi Niko Turunen. Pisaba sai unelma-alun ottelulle, kun ensimmäisen peliminuutin aikana kotijoukkuetta rankaisi Iiro Pieviläinen ja Vertti Pulkkinen. Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Pisaba johti jo 5–0 ja maalinteossa onnistuivat Roope Turunen, Kimi Ihalainen ja Aatu Jumisko.  Tuomarilinja oli tiukka ja rikkeitä vihellettiin herkästi. Ensimmäisen alivoiman pelin alussa Pisaba selvisi, mutta ajassa 11.56 Pisaban Jussi Ikonen joutuu jäähylle uudestaan. Pian tämän jälkeen Vehve II:n Santeri Varonen kaventaa ylivoimalla pelin 1–5. Pisaba ei tästä lannistu, vaan Iiro Pieviläinen laittaa pelin 1–6. Vehve II kaventaa 2–6 reilun 15 minuutin pelin jälkeen. 

Toista erää oli pelattu noin neljä minuuttia, kun Roope Turunen laittaa lukemat 2–7. Vehve II kuitenkin kaventaa heti pelin 3–7. Vehve II sai kavennusmaaleista itseluottamusta ja kaventi pelin 12 minuutin jälkeen 5–7. Onneksi Pisaban miesten päät pysyivät kylmänä ja Iiro Pieviläinen kasvattaa erän lopussa johtoasemaa 5–8. Erätauolle mentäessä kävi selväksi, että Vehve II ei anna pisteitä tänään helposti. 

Kolmannen erän alussa Iiro Pieviläinen onnistuu jälleen maalinteossa ja peli onkin jo 5–9. Viiden minuutin pelin jälkeen Vehve II yrittää saada toisen erän itseluottamusta takaisin, ja he onnistuvatkin kaventamaan 6–9. Kolmannen erän puolivälissä Iiro Pieviläinen tekee viidennen maalinsa ja peli on 6–10. Vehve II yrittää painaa jälleen, mutta maalinteko ei onnistu. Kun erää on jäljellä viisi minuuttia, Jussi Ikonen laukoo pallon maaliin ja peli on 6–11. Hieman tämän jälkeen Pisaban Lauri Jäntti ottaa jäähyn, mutta Mico Männikkö pääsee alivoimalla yllättämään vastustajien maalivahdin laittaen pelin 6–12. Peliajan viimeisen kahden minuutin alussa Vehve II ottaa jäähyn väärästä etäisyydestä ja Pisaba pääsee kokeilemaan ylivoimaa toisen kerran. Tällä kertaa ajassa 59:32 Roope Turunen rokottaa vastustajia laukomalla pallon tarkasti verkkoon. Maali olikin ottelun viimeinen ja peli päättyi lukemiin 6–13. Seuraavana vastaan asettuu Kipa-90 Bolalla 12.11 klo 19.

Pisaban pistemiehet:

Iiro Pieviläinen 5+1

Roope Turunen 3+1

Mico Männikkö 1+3

Aatu Jumisko 1+2

Vertti Pulkkinen 1+0

Jussi Ikonen 1+0

Kimi Ihalainen 1+0

Heikki Vuohelainen 0+1 

Niko Jalkanen 0+1

Roope Pulkkinen 0+1

Valtteri Parkkinen 0+1

Niko Turunen, 16 torjuntaa

Teksti: Lauri Jäntti

Pisaba-Kaiku kotona 29.10.

Pisaban miesten edustusjoukkue pelasi  kotipelin perjantaina 29.10.2021. Vastaan asettui tiukka vastus Kaavin Kaiku. Ottelu oli mielenkiintoista katsottavaa eikä siitä jännitystäkään puuttunut.
Ensimmäinen erä oli jo tiukkaa vääntöä ja tilanteita tuli molempiin päihin. Ensimmäinen maali syntyi Pisaballe, kun Taavi Karjalainen laukoi näyttävän laukauksen ohi vastustajan maalivahdin ajassa 06:37 Jarkko Ikosen syötöstä. Toista maalia Pisaban ei tarvinnutkaan kauaa odottaa, kun Roope Pulkkinen laittoi pallon reppuun Heikki Vuohelaisen syötöstä ajassa 08.15. Kun joukkueet olivat taistelleet kovasti ja pelikello näytti 10:36 ohitti pallo ensimmäisen kerran Pisaban maalivahdin Antti Markkasen. Vaikka Kaiku pääsikin kaventamaan pelin lukemiin 2-1 ei Pisaba lannistunut vaan halusi vahvasti pitää johtoasemansa. Ensimmäinen erä oli loppumaisillaan, kun Pisaban Iiro Pieviläinen laittaa mallikkaasti vielä erän loppuun yhden maalin Roope Turusen syötöstä ajassa 18:43. Tästä Pisaban oli hyvä jatkaa toiseen erään.
Toisessä erässä kotijoukkue Pisaban puolustaja Pekka Poikolainen nyrjäytti harmillisesti nilkkansa ja Aaron Nykänen vaihdettiin kentälle. Toisessa erässä loukkaantumisen lisäksi myös tilanteita riitti ja paikkoja oli molemmin puolin, mutta niistä huolimatta vain yksi maali syntyi erän lopussa vastustajan joukkueelle ajassa 37:27. Näin toiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 3-2.
Erätauolla tapahtui ihme ja Pisaban onnekseen Pekka Poikolainen oli kykeneväinen jatkamaan viimeisessä erässä.Viimeiseen erään lähdettäessä jokainen Pisabalainen laittoi viimeisetkin energiansa peliin, jotta kotijoukkue voittaisi ja saisi pisteet kotiin. Ajassa 53:11 tapahtui erittäin jännittävä tilanne, kun vastustajan Juhani Tuomainen sai rangaistuslaukauksen. Tuomaisen upeasta yrityksestä huolimatta Pisaban maalia vartioinut Antti Markkanen oli kuin muuri ja pysäytti pommin varmasti rangaistuslaukauksen. Tämä Markkasen pelastus toi vain lisää energiaa Pisaban pelaamiseen. Valitettavasti rangaistuslaukauksesta ei kulunut kauaa, kun Kaiku tasoitti ottelun ajassa 55:29 Juhani Tuomaisen tekemän maalin ansiosta. Molempien joukkueiden maalivahdit pitivät kumminkin verkot suorina loppuerän. Tämän seurauksena joukkueet lähtivät taistelemaan voitosta jatkoajalle taulun näyttäessä lukemaa 3-3.
Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin noin minuutti, kun Pisaban Roope Pulkkinen tekee ottelun toisen maalinsa ja samalla ratkaisee pelin Pisaballe ajassa 61:04. Maalin syöttäjänä toimi Karjalaisen Taavi. Roopen maali sai yleisön sekä kotijoukkueen hurraamaan. Näin ollen kotijoukkue Pisaba sai pisteet kotiin Kaavin Kaikua vastaan.

Teksti: Niko Turunen

Perjantaina jännitystä loppuun asti

Pisaban miesten 2.-divisioonan perjantai-illan ottelussa oli tarjolla todellista herkkua kun vastaan asettui LeBa-96 Truckers ll Kontiolahdelta. Ensimmäisessä erässä vastustaja oli niskan päällä ja kotijoukkueen peli takkuili. Ajassa 3:15 vierasjoukkue tekee avausmaalin ylivoimalla. Pisaba ei pääse pelin päälle ja vastustajat laittavat pelin jo lukemiin 0-2 ajassa 6:48. Pisaba avaa maalitilinsä ajassa 7:45 kun Janne Kovanen jakaa upean syötön Roope Turuselle joka laukoo pallon vuoren varmasti maalin perukoille. Vierasjoukkue lisää johtoaan lukemiin 1-3 ja näin mennään ensimmäiselle erätauolle. Pisaban toisen erän alku oli synkkä, vastustaja hallitsi peliä ja ajassa 23:23 vierasjoukkueen hyvä pallollinen peli tuottaa tulosta ja peli on nyt lukemissa 1-4. Pisaban peli ei parane ja vastustaja siirtyy jo 1-5 johtoon ajassa 25:41. Pisaba onnistuu tekemään kavennus osuman ajassa 27:24 josta vastaa Iiro Pieviläinen, maalin syötti Aatu Jumisko. Maalista ei kauaa keretty nauttia kun vastustaja laittaa pelin lukemiin 2-6 ajassa 27:42. Pisaban kavennusmaali tulee tärkeään paikkaan kun Jussi Ikonen rouhii pallon maaliin Jarkko Ikosen syötöstä ajassa 37:22. Kolmanteen erään lähdetään lukemissa 3-6.


Kolmannessa erässä nähtiin aivan toisenlainen Pisaba. Joukkue oli erätauolla saanut energiaa ja ja tahtoi pisteiden jäävän kotiin. Joukkueen aggressiivinen peli tuotti tulosta kun Aatu Jumisko tekee maalin Iiro Pieviläisen syötöstä ajassa 42:28. Pisaba jatkaa painostusta ja se tuottaa tulosta kun Roope Turunen tekee ylivoimalla illan toisen osumansa ajassa 44:39, maalin syötti Iiro Pieviläinen. Vierasjoukkue ei saa peliään kasaan ja Pisaba saa luotua paljon paikkoja ja ajassa 50:34 Pisaban kapteeni Mico Männikkö tasoittaa ottelun 6-6, maalin syötti Aatu Jumisko. Pisaban peli näytti hyvältä, mutta epäonnisesti vierasjoukkue tekee maalin ajassa 52:06. Kotijoukkue ei tästä lannistunut vaan ajassa 55:35 Pisaban Aatu Jumisko tasoittaa ottelun Roope Turusen syötöstä. Pisaba jatkaa hyvää tekemistään ja tekee johto osuman ajassa 56:25 jonka juonivat Iiro Pieviläinen ja Aatu Jumisko. Pelin loppu oli jännittävä ja kun pelikellossa oli reilu kaksi minuuttia jäljellä, vastustaja tasoittaa ottelun lukemiin 8-8 ajassa 57:38. Kolmannen erän loppu oli varovaista, ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalle. Pisaba pääsi pelaamaan ylivoimaa jatkoajalla ja jatkoaika kerkesi kestää vain 31 sekuntia kun Pisaban kapteeni Mico Männikkö ratkaisee pelin ajassa 60:31. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti Iiro Pieviläinen.


Iiro Pieviläinen 2+3

Aatu Jumisko 2+3

Roope Turunen 2+1

Mico Männikkö 2+0

Jussi Ikonen 1+0

Janne Kovanen 0+1

Jarkko Ikonen 0+1

Pisaban edustuksen seuraava kotipeli on 29.10.2021 klo 19 Bolalla, jolloin vastaan asettuu Kaavin Kaiku.

Heikki Vuohelainen

Josba Akatemiasta tärkeä voitto

Pisaban miesten 2-divisioonan torstaipäiväinen ottelu 7.10.2021 oli todellista jännitystä. Pisteet tuli Pisaballe mukaan lukemin 5-6. Vastassa kamppailussa oli Josba-Akatemia. Pisaban joukkue, mikä lähti Joensuuhun oli nuori, mutta sitäkin nälkäisempi. Kaikki halusivat saada ensimmäiset pisteet joukkueelle.


Josba-Akatemian maalivahti Nico Ollilainen ja Pisaban Jesse Riipinen pitivät verkot suorina ensimmäisen erän. Peli oli enemmän Pisaban hallussa ja maalipaikkoja oli, mutta pallo ei uponnut sisään. Pelissä kaikilla oli hyvä peli-ilme ja kaksinkamppailut vedettiin täysillä.


Toisessa erässä Roope Turunen laittoi Pisaban johtoon ajassa 23.36. Maali oli vapauttava ja peli parani entisestään. Kun pelikellossa oli 31.17, Iiro Pieviläinen saa ranagaistuslaukauksen. Pisaban harmiksi maalia ei tule, mutta pelaaminen ei siitä muutu. Ajassa 35.27 Heikki Vuohelainen tekee ylivoimamaalin. Maalia ehditään juhlia vajaat 2 minuuttia, kun Josba-akatemia kaventaa pelin. Toinen erä lopetetaan lukemissa 1-2 Pisaballe.


Kolmatta erää ehti kulua minuutti, kun Aatu Jumisko tekee ylivoimamaalin Josba-Akatemian verkkoon. Vastustaja ei luovuttanut vaan tekivät heti perään kavennusmaalin. Ajassa 48.30 Iiro Pieviläinen tekee Pisaballe neljännen maalin. Pisaba ehtii hetken huokaista, kunnes Josba-Akatemia kaventaa pelin uudestaan ajassa 50.17, mutta 19 sekuntia maalin jälkeen Aatu Jumisko tekee maalin ja peli on nyt 3-5. Josba-Akatemia ei lopeta kiusaamista vaan pitävät jännitystä yllä ja tekevät maalin ajassa 54:36. Peli on todella kovaa ja jännittäviä tilanteita nähdään koko ajan. Pisaban Aatu Jumisko tekee hattutempun ajassa 56.51. Pisaba puolustaa loppuajan kaikin voimin, mutta Josba-Akatemia nostaa painetta ja tekee maalin ajassa 59.51. Josballa on 9 sekuntia aikaa, jos haluaa tasapelin ottelusta. Pallo pomppii maalin eteen ja Pisaballe vihelletään jäähy maasta pelaamisesta. Pelikellossa on 2 sekuntia ja Josba-akatemia saa vapaalyönnin ihan maalin edestä. Pisaban onneksi pallo osuu tolppaan ja Pisaba on voittanut ottelun 5-6.
Pisaba sai mukaan täydet pisteet Joensuusta.

Pisaban tehopelaajat:
Aatu Jumisko 3+0, Iiro Pieviläinen 1+2, Roope Turunen 1+1, Heikki Vuohelainen  1+0, Jarkko Ikonen 0+1, Mico Männikkö 0+1, Roope Pulkkinen 0+1
Jesse Riipinen      19 torjuntaa.

Teksti: Aaron Nykänen