Pisteet kotiin Kaavilta

Pisaban miesten edustusjoukkue kävi perjantaina pelaamassa kakkosdivariottelun Kaavilla Kaikua vastaan. Pelaaminen alkoi vaikeasti. Joukkue joutui lähtemään vajaalla miehityksellä. Kaavin koulukeskuksen pieni kenttä teki pelistä vaikeaa. Pelaamiseen ei ollut kunnolla tilaa ja valmentaja Pasi Skönin mukaan pelissä sai hakata aika paljon mailalla.

Pelin alussa kaveri johti jo 2-0. Pisaba pääsi kuitenkin peliin mukaan puolessa erässä ja johtoon ennen taukoa. Kaksi viimeistä erää olivat tasaista vääntöä. Kaavilla oli kova takaa-ajo ja pallo pyöri vaarallisesti maaliviivoilla vielä viimeisillä sekunneilla. Ottelu päättyi lukemiin 3-4 Pisaban hyväksi. Pisaba ratkaisi voiton Risto Ikosen tekemällä ylivoimamaalilla. Voitto oli tärkeä Pisaballe, koska se sai säilyttää neljännen sijansa sarjassa. Tarkemmat tilastot ja tulokset täältä: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/kaiku-pisaba/3471/3312

Skönin mukaan puolustus toimi hienosti. ”Pelin onnistujia olivat varsinkin Elias Keituri ja muut kolme puolustajaa sekä maalivahti Antti Markkanen.” Skön jatkaa. ”Osaa pelaajista jouduttiin kuormittamaan tosi paljon ja bussissa taisi olla aika väsyneitä miehiä kotimatkalla.

Perjantaina 22.2. pelataan taas kotona, jolloin vastaan tulee Leba KCK klo 19 urskilla. Otteluisäntänä on Seurakuntaopisto. Liput 5€/alle 18v. Ilmaiseksi. Yleisöä toivotaan paljon kannustamaan kotijoukkuetta voittoon!

Miesten II-joukkueen turnaus lauantaina urskilla

Pisaban miesten kakkosjoukkueen 4.-divariturnaus pelataan lauantaina 9.2. Urskilla. Turnaus alkaa klo 10 kotijoukkueen ottelulla Rautu SB:tä vastaan. Ottelut jatkuvat koko päivän ja viimeinen ottelu pelataan klo 19, jolloin Pisaba II saa vastaansa KallSin Sonkajärveltä. Molemmat päivän vastustajat ovat sarjan kärkijoukkueita, joten Pisaban miehillä on tiedossa on kovia pelejä. Turnaukseen on vapaa pääsy ja kanttiini palvelee koko tapahtuman ajan. Yleisö on tervetullutta kannustamaan! Otteluohjelma kokonaisuudessaan täältä: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-4-divisioona-savo-karjala-lohko-20/3322

Pisaban miehet ylivoimaisia VehVeä vastaan

Salibandyn miesten 2.-divariottelu pelattiin poikkeuksellisesti lauantaina urheilutalolla. Pisaba otti pelin haltuun heti alkusekunneilla. Ensimmäisen erän alussa Vehven pelaaja rikkoi Risto Ikosta rangaistuslaukauksen arvoisesti. Risto veti itse rankkarin taituroiden maaliin. Erän kuluessa maaleja tekivät myös Teemu Laukkanen, Jermu Markkanen, Risto Ikonen toistamiseen ja Pekka Taskinen. Vehve sai ensimmäisessä erässä kaksi maalia Pisaban verkkoon. Erä päättyi lukemiin 5-2. Toisessa erässä hyvä meno jatkui. Pisaba hallitsi peliä eikä heikkoja hetkiä ollut näkyvissä. Henri Tarvainen pääsi vapaasti liikkumaan kentällä, joten hän sai iskettyä huimat neljä maalia erän aikana. Muita onnistujia olivat Teemu Laukkanen, Jermu Markkanen ja Roope Turunen. Vehven tehdessä kaksi maalia lukemat olivat erän lopussa 12-4. Kolmannessa erässä Teemu Laukkanen täydensi tehonsa vielä hattutemppuun. Pekka Taskisen istuessa ottelun ainoaa rangaistusta Teemu teki alivoimavaalin tyhjiin maalivahti Sami Timosen syötöstä. Ottelu päättyi loistaviin lukemiin 13-5. Valmentaja Pasi Skön kehui joukkueen esitystä kauden parhaaksi: ”Joukkueelta ehjää puolustuspeliä, joka teki Vehven aseettomaksi.”

Pelin kulku ja tarkemmat tehot löytyvät salibandyliiton tulospalvelusta: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/pisaba-vehve/3467/3312

Voitto oli tärkeä, koska Pisaba nousi sarjataulukossa jo neljänneksi. Joukkue ei kuitenkaan ole turvannut sijoitustaan vielä pudotuspelejä ajatellen, koska edessä on neljä runkosarjan ottelua. Perässätulijat ovat vain pisteen tai kahden päässä, joten töitä on vielä tehtävä aseman säilyttämiseksi. Seuraavaksi otteluohjelmassa on vierasottelu Kaavilla Kaikua vastaan perjantaina 15.2. Seuraava kotiottelu pelataan taas perjantaina 22.2. Klo 19. 

Sarjatilanne ja tulevat ottelut

Edustusjoukkue voittoon perjantaina

Miesten edustusjoukkue voitti jännittävän ja viihdyttävän 2.divariottelun Kipa-90:tä vastaan selkein lukemin 9-5. Pisaban valmentaja Pasi Skön kertoi, että ottelu oli vahva ja hyvä esitys koko joukkueelta. Pelaajat puolustivat kurinalaisesti.”Pisaballa oli hyviä maalintekopaikkoja paljon, mutta viimeistely ei ollut niin tehokasta että peli olisi saatu tapettua aikaisemmin.” sanoo Skön. Joukkue sai pidettyä KiPan vaarallisen maalitykki Niskasen aisoissa, joten tyypillistä maalien tahkoamista häneltä ei nähty. KiPa-90 otti useita rangaistuksia epäurheilijamaisen käytöksen ja prostetoimisen takia, mikä toi omat jännitteensä peliin.

Ottelussa parhaiten tehopisteitä tekivät Teemu Laukkanen ja Roope Turunen, molemmat kaksi maalia mieheen. Maalivahti Antti Markkanen teki huikena torjuntatyön maalilla ja sai tilillensä yhden maalisyötönkin. Otteluisäntä Kopiokerttu palkitsi hänet ottelun parhaana pelaajana. Vastustajalta palkittiin niin ikään maalin edessä urakoinut Antti Swahne. Tehot tarkemmin: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/pisaba-kipa-90/3461/3312.

Lauantaina Pisaba saa urskille kylään Vehmersalmen Vesan Kuopiosta. Tiedossa on jälleen jännittävä kamppailu pisteistä. Vehve on vain 2 pistettä edellä Pisabaa. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti lauantaina klo 14. Otteluisäntänä toimii Pieksämäen lukio.  

LeBa SB vei voiton Pisabasta

Pisaban miesten edustusjoukkue kävi perjantaina Kontiolahdella pelaamassa 2.-divariottelun LeBa SB:tä vastaan. Ensimmäisessä erässä joukkueet olivat tasaväkisiä, LeBa SB ei päässyt vaarallisille paikoille, mutta Pisabakaan ei saanut luotua maalinpaikkoja. Erä päättyi lukemiin 0-0. Toisen erän alettua vastustaja sai nopeasti pelin haltuun ja teki maalin ensimmäisellä minuutilla. Erän jatkuessa Pisaba teki muutamia virheitä, joista LeBa SB rokotti heti parilla maalilla lisää. Ari Lintu kavensi tilanteen lukemiin 3-1, mutta erän edetessä numerot tulostaululla olivat jo 5-1. Tilanne vähän helpottui, kun erän lopussa Pisaban Saku Markkanen ja Risto Ikonen tekivät maalit mieheen ja kolmanteen erään lähdettiin 5-3 tilanteesta. Sarjakakkosena majaileva vastustaja oli kuitenkin selkeästi parempi ja lukemat päättyivät lopulta 9-4. Ottelun tehot: Risto Ikonen 2+0, Ari Lintu 1+0, Saku Markkanen 1+0, Henri Tarvainen 0+2, Janne Kovanen 0+1 ja Pekka Taskinen 0+1.

Tarkemmat tilastot täältä: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/leba-sb-pisaba/3455/3312

Perjantaina 25.1. Pisabaa vastaan tulee urskilla Kiteen Pallo-90. Tiedossa on jälleen runsasmaalinen ottelu pesäpallovirtuooseja vastaan. Sarjataulukon neljäs sija on vain 4 pisteen päässä, joten voitto on erityisen tärkeä. Miehet toivovat katsojia runsain joukoin paikalle kannustamaan ja nauttimaan ottelusta. Ottelun isäntänä toimii Kopiokerttu ja erätauolla on tiedossa mukavaa ohjelmaa. Ottelu alkaa klo 19.

Pisaba-Welhot akatemia ottelusta pisteet kotiin

Pisaban miesten edustusjoukkueen vuosi alkoi vahvasti perjantaisessa salibandyn 2.-divariottelussa Welhot Akatemiaa vastaan. Ensimmäisessä erässä Welhot akatemia aloitti pelin Onniveikko Lylyn tekemällä maalilla, mutta se ei Pisabaa hidastanut. Erässä nähtiin taidokkaita kuvioita, kun ykköskentän Ikonen-Ikonen-Tarvainen veivasivat maaleja. Maalitilastoa täydensivät vielä Pekka Taskisen osumat ja erän päättyessa tilanne oli jo 6-1. Toisessä erässä Tarvainen jatkoi maalintekoa, mutta sen jälkeen tapahtui pisabamainen notkahdus ja Welhot akatemia sai tehtyä kaksi maalia. Kolmanteen erään lähdettiin Pisaban johtaessa 7-4. Ari Lintu ja Jarkko Ikonen tekivät erässä kumpikin maalin. Ottelussa nähtiin myös erikoistilanteita, kun Welhot otti maalivahdin pois ja Teemu Laukkanen saatteli pallon tyhjään maaliin. Pisaba sai myös koittaa rangaistuslaukausta, mutta Roope Turusen taiturointi ei mennyt Welhojen maalivahdin läpi. Janne Kovanen teki vielä lopuksi ajassa 59:46 Risto Ikosen syötöstä tyylikkään maalin, joten ottelu päättyi 11-4 Pisaban hyväksi. Vaikka Welhot akatemialla ei ollutkaan paras pelaaja-arsenaali mukanaan lauantaisen liigapelin takia, se järjesti itselleen maalintekopaikkoja koko ottelun ajan. Pisaban maalissa Sami Timonen teki loistotyötä torjuen Akatemian vaaralliset iskut. Pelin parhaina pelaajina palkittiin Saku Markkanen ja vieraiden Niko Koistinen. Voiton ansiosta Pisaba nousi jo sarjan keskikastin tuntumaan.

Tarkemmat tilastot tulospalvelusta: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/pisaba-sb-welhot-akatemia/3451/3312

Tulevana perjantaina Pisaba lähtee Kontiolahdelle, jossa vastassa on sarjakärjessä oleva LeBa SB. Pisaban valmentaja Pasi Skön toteaa vastuksen kovenevan huomattavasti. Hän toivoo saavansa mukaan parhaan mahdollisen joukkueen, jotta saadaan voittoputkelle jatkoa.